Daniel

About This Project

Mijn naam is Daniel Brokke, aka danielbrooke. Ik ben 21 jaar. Sinds veel artiesten ben ik sinds relatief jonge leeftijd, 13 jaar, bezig met het maken van muziek. De eerste stijl die mij ook echt aansprak was Hip-Hop. In artiesten zoals Eminem en 50 cent kon ik een gevoel terug vinden die ik niet eerder had gevoeld in muziek. En dat was dat rauwe en agressieve stijltje waar Eminem vooral bekend om stond heel erg tof. Later ging ik mij meer verdiepen in zwaardere bands die meer de Metal kant opgingen. Bands zoals Asking Alexandria en Bring me the Horizon gingen de basis voor mijn playlists vormen. Ook gaf deze muziek mij de motivatie om de gitaar te leren spelen en mijn Youtube kanaal te starten waar ik op eigen wijze ‘Covers’ op ging doen. Na dit 5 jaar gedaan te hebben heeft dit kanaal zo’n 3300 abonnees bij elkaar gehaald, waarbij mijn meest succesvolle video 70.000 views heeft behaald.

Na een tijdje ben ik een bandje genaamd Amnesia gestart, waar ik ik zing en gitaar speel. Hier heb ik een paar keer mee opgetreden, maar door ongemotiveerde mede band leden en onenigheid in smaak heb ik besloten om de leiding uit handen te geven en een nieuwe solo act te starten wat ‘danielbrooke’ werd.

Danielbrooke, is ontstaan uit mijn opnieuw gevonden appreciatie voor Hip-hop door de nieuwe generatie Rappers, zoals Post Malone, Trippie Red, Lil Uzi Vert. Dit soort Hip-Hop motiveerde mij steeds meer om zelf ook muziek in dit genre te gaan maken. Maar de artiesten en het genre die mij het meest motiveerde was de nieuwe stroming aan alternatieve Hip-Hop artiesten zoals Lil Peep, Ghostemane, Convolk, Wicca Phase springs eternal, Lil Tracy en Juice WRLD. Deze artiesten maakte muziek die, naar mijn mening, de perfecte brug maakte tussen de Hip-Hop wereld en de Rock wereld.

Category

Gitarist, Zanger(es)