Jorian

About This Project

In groep 7 kwam ik voor de eerste keer in contact met muziek maken; ik ging op drumles. Ik leerde al snel de basisritmes te bespelen en samen met basisschoolvriendjes die andere instrumenten konden spelen kwamen we op het idee een band te beginnen. We repeteerden vaak samen in onze kelder waar mijn drumstel stond en leerden de liedjes van die tijd te spelen. We hadden zelfs een aantal keer opgetreden op school en klassenfeesten.

Twee jaar later, in de brugklas, kwam ik door mijn muziekleraar in aanraking met een programma waarmee je op de computer muziek kon componeren en produceren: ‘’Fruity Loops’’. Ik zat met bewondering te kijken naar hoe hij in enkele minuten iets moois kon componeren uit het niets. Ik dacht, dit is veel cooler dan drummen in een bandje. Ik kocht dus kort daarna een grote USB-stick om het programma van zijn PC te kopiëren naar mijn PC, zodat ik z.s.m. zelf kon beginnen met produceren. De weken daarna spendeerde ik veel vrije tijd aan het produceren met vrienden van school en leerde ik de weg goed kennen in het programma. Ik gooide alle matige muziek gelijk op YouTube in de hoop dat mensen het leuk zouden vinden. Ongeveer drie jaar later nam een vage Russische platenmaatschappij contact met me op met de vraag of één van mijn tracks gereleased mag worden op hun label. Ik aarzelde geen moment en mijn eerste eigen track stond op Beatport.

Ik dacht, nu moet mijn muziek wel goed klinken, anders zouden ze toch geen interesse hebben in mijn muziek? Na de HAVO te hebben afgerond moest ik echter op de harde manier leren dat dit niet zo was. Ik probeerde bij verschillende muziekopleidingen te komen maar ik overschatte mezelf en werd nergens aangenomen. Hierna heb mijn muziek laten varen en heb ik ongeveer twee jaar niet geproduceerd. Maar mijn motivatie kwam terug en is hoger dan ooit. Ik zocht altijd naar een korte weg naar succes, maar ik heb geleerd dat die niet bestaat. Wat ik nu wil is zorgen dat elke nieuwe track beter is dan de vorige, maar bovenal gewoon plezier maken met produceren.

Category

DJ/Producer